Sa stanovišta statičkih svojstava aluminijum je odličan konstrukcijski materijal. Pogodniji je za izradu velikih portala prozora nego što su drvo i PVC. Aluminijum je dobar provodnik toplote (slab izolator). Aluminijumski prozori bez termičkog prekida imaju slaba izolaciona svojstva. 

Međutim, taj nedostatak je rešen konstrukcijskim rešenjima koja su omogućila da se prozori prave od aluminijumskih profila sa prekinutim termičkim mostom (profili sa termo prekidom). Ovo je učinjeno ugradnjom materijala male termičke provodljovosti (najčešće poliamid) između elemenata od aluminijuma. Tako s drastično poboljšna njegova izolaciona svojstva.

Aluminijum je izuzetno osetljiv na prisutnost soli u vazduhu (galvanski efekat), što uzrokuje pojavu izbijanja soli na površini aluminijuma. Pa, ipak i ovo svojstvo aluminijuma poboljšano je zaštitnim premazom. Taj premaz obično je od elektrostatičkih nanosa, takozvanim praškastim bojenjem ili eloksiranjem.

Dobra plastifikacija čini aluminijumsku stolariju otpornom na vremenske uslove. Ovakva obrada Vam olakšava održavanje, jer gitovanje, šmirglanje i farbanje nisu više potrebni!

Aluminijumska stolarija zadržava kako izgled, tako i funkcionalnost i kvalitet kao i prvog dana i nakon više od 50 godina.

Pogodna je za zastakljivanje stambenih, poslovnih i proizvodnih objekata, a u našoj ponudi možete naći kako standardnu tako i vanstandardnu stolariju.

ALUstolarija iz naše bogate ponude će sigurno zadovoljiti i najprobirljivije kupce. Međutim, ako ipak imate neke nedoumice mi smo tu za Vas od 7:00 do 17:00h, svim danima osim nedelje. Posjetite nas još danas ili nas pozovite na +382 68 031875